Bilge İmam Ve Kur’an’ın Mesajı



Bu gece grup olarak Umre yapacağız. Bu sebeple akşam namazını otelin mescidinde kılıyoruz. Buraya kadar her şey normal! Namazın akabinde Hoca Efendi Aşrı Şerif okuyor.

Aşrı Şerif’in arkasından Fatiha beklerken, bu ayetlerin mealini de okuyor. Bir an pür dikkat kesiliyoruz. Bugüne kadar böyle bir uygulama görmemişiz. Ayetler çok anlamlı ve derin geliyor. Adeta ruhumuza işliyor. Ve çok büyük bir haz alıyoruz.

Haşr suresinin son ayetlerinin Rabbimizi ne kadar güzel anlattığını bir kez daha hissediyoruz.

“O, öyle Allah’tır ki, O’ndan başka ilah yoktur. Görülmeyeni ve görüleni bilendir. O, esirgeyendir, bağışlayandır.

O, öyle Allah’tır ki, kendisinden başka hiçbir ilah yoktur. O, mülkün sahibidir, eksiklikten münezzehtir, selâmet verendir, emniyete kavuşturandır, gözetip koruyandır, üstündür, istediğini zorla yaptıran, büyüklükte eşi olmayandır. Allah, müşriklerin ortak koştukları şeylerden münezzehtir.

O, yaratan, var eden, şekil veren Allah’tır. En güzel isimler O’nun dur. Göklerde ve yerde olanlar O’nun şanını yüceltmektedirler. O, galiptir, hikmet sahibidir.”

İşte diyorsunuz, imam böyle olmalı. Bilinçli imamlarımız olduğu sürece insanımız vahyi daha iyi anlayacaklar. Rabbim bu insanların sayılarını artırsın.



Muhammed KURTCEPHE - 8 Ocak 2007 / Mekke

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder