Peygamberimiz Bana Salât Ediyor

Saat gecenin üçü, Mescidi Nebevi’ye gitmek için hazırlık yapıyoruz. O ara gözüme bir kitap takılıyor, okumaya başlıyorum. Peygamber Efendimizin kendisine verdiğimiz selama ve getirdiğimiz salâvatlara karşılık verdiğinden bahsediyor. Ne büyük nimet Allah’ım. 1400 yıl sonra bile O’nun ile konuşma fırsatı verdin, hamd olsun sana.

Yer yüzünün değişik mekanlarında binlerce Müslüman günün her saatinde salatü selam getiriyor. Öyle ki güneş buradan doluyor tüm dünyayı dolaşıyor ve her geçtiği yerde hayatı yeniden başlatıyor, gönülleri aydınlatıyor. Aydınlanan gönüller aşkla Allah Resulüne salatü selam okuyorlar. Rabbimizin kurduğu bu güneş sistemi ile yirmi dört saat yeryüzünde Allah’ı zikir hiç durmuyor, Resule salatü selamlar hiç kesilmiyor.

Aklıma okunan salâvatlardan sonra Rabbimizin bin melek yarattığı geliyor. Ve bu melekler de bize salât ve selam ediyor. Üstelik kıyamete kadar sürecek bir salât ve selam. Allah’ım çok lütufkârsın.  Bu günahkâr bedenime ne kadar nimet veriyorsun. Rahmansın, Rahimsin.

Rabbimiz Ahzap suresinde: “Allah ve melekleri, Peygamber’e çok salâvat getirirler. Ey müminler! Siz de ona salâvat getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin.” buyuruyor. Medine’de günlerimiz bu emri ilahi doğrultusunda salâvatlarla geçiyor, elhamdülillah.




Muhammed KURTCEPHE - 20 Aralık 2006 / Medine - Otel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder