Hicret Edip, Muhacir Kalabilmek


Hicret! İsyandan İslam’a hicret! Allah’a isyan ortamından Allah’a itaat ortamına hicret! Buraya, bu kutsal mekânlara İslam’ı daha iyi yaşayabilmek için hicret ettik.

Burada yaşantımıza karışan yok. Kur’an ve sünneti istediğimiz gibi yaşayabiliyoruz. Artık bizler de muhaciriz. Yaşam muhaciri, İslam muhaciri!

Bu hicret süresi belli, geri dönüş tarihi belli olan bir hicret. Burası adeta hızlandırılmış bir kurs. Burada öğrendiklerimizi ve pratikte kazandıklarımızı geri döndüğümüzde devam ettirmemiz gerekiyor. Döneceğimiz yerler buradan iyi olmadığı için hazırlığımızı tam yapmalıyız. Hazırlığımız ne kadar iyi olursa döndüğümüzde isyana karşı direncimiz o kadar iyi olur. Bu savaş mutlak kazanılması gereken bir savaş. Kaybedildiği zaman ebedi bir hüsran söz konusu!

Her insan geri dönüşünde kendini bekleyen tehlikeleri bilir. Bu tehlikelere karşı silahlarımızı burada kuşanmalıyız. Hiç şüphesiz Müslüman’ın silahı duadır. Bizi bekleyen tüm tehlikelere karşı burada Rabbimizden dua ile yardım istemeliyiz.

Bu kutsal mekânlarda dua etmemiz, ülkemizde de mücadele etmemiz gerekiyor. Allah’a isyan ortamlarında bulunmamak gerekiyor. Bugüne kadar kimse bataklıkta güzel kokulu gül yetiştiremedi. Gül yetiştirelim derken bataklığa düşmemek lazım.




 Muhammed KURTCEPHE - 8 Ocak 2007 / Mekke

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder